Produkter för sorbisk syra (5)

Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra förekommer naturligt i citrusfrukter, men kan också produceras. Industriell citronsyra framställs huvudsakligen genom jäsning eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och innebär jäsning med hjälp av enzymer och mikroorganismstammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fett. Den färdiga produkten finns i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.
Natrium Isopropyl Xantat (SIPX) - Natrium Isopropyl Xantat (SIPX)

Natrium Isopropyl Xantat (SIPX) - Natrium Isopropyl Xantat (SIPX)

Natrium Isopropyl Xanthate (SIPX)
Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra finns naturligt i citrusfrukter, men kan också tillverkas. Industriell citronsyra produceras främst genom fermentation eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och involverar fermentation med enzymer och mikrobiella stammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att hjälpa till att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fetter. Den färdiga produkten finns tillgänglig i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.
Natriumklorid

Natriumklorid

Natriumklorid är en oorganisk kemisk förening som tillhör kloridgruppen, ett salt av saltsyra och natrium. Det är den huvudsakliga komponenten i bordssalt, matlagning salt och vägsalt. Den teknologiska processen för att få salt genom kokning innebär termisk koncentration av saltvatten och kristallisation av salt från detta vatten. I naturen förekommer det som en mineral komponent och bildar saltkällor som kallas halit. Natriumklorid förekommer i form av ett fint, vitt kristallpulver som har en karakteristisk salt lukt och smak. Det uppvisar starka hygroskopiska egenskaper. Produkten som erbjuds av Foodcom är inte genetiskt modifierad. Foodcom erbjuder också livsmedelskvalitet öl salt utan klumpbildande medel.
Kaliumsorbat

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat är ett högpotent, säkert och giftfritt livsmedelskonserveringsmedel. Även om kaliumsorbat är ett av många konserveringsmedel på marknaden, är det ett av de bästa eftersom det är ofarligt och mångsidigt. Kaliumsorbat tillverkas huvudsakligen syntetiskt. Det är ett smak- och luktfritt pulver. Enligt FDA anses det vara säkert att använda, eftersom det bryts ner i kroppen till vatten och koldioxid. Det finns på listan över konserveringsmedel som får användas i kosmetiska produkter med begränsningar. Den maximalt tillåtna koncentrationen i slutprodukten är 0,6 %, beräknat som sorbinsyra. Det fungerar bäst i en sur miljö, annars är dess egenskaper mycket svagare.